Talent Garantie Succes?

Is Talent Genoeg?

Nee, voorbeelden te over van zeer talentvolle mensen die daarmee niet ver komen...

Een talent krijg je mee, daar kun je niets aan doen, maar het is aan jou om te bepalen hoeveel je uit dat talent haalt.

Het oude boek zegt: "Iemands talenten verwerven hem of haar een plek".

Maar dat werkt alleen als je er vaardigheid mee ontwikkelt.

Want hetzelfde boek zegt ook: "ziet u iemand vaardig in zijn werk, hij zal voor koningen werken".

Dus het gaat er om dat je vaardigheid ontwikkelt in het werken vanuit jouw talenten.

Talenten zijn de kurk waarop JIJ boven komt drijven

Heb je wel eens meegemaakt dat je een sport doet met iemand die er ongelofelijk veel aanleg (talent) voor heeft?

Dan weet je dat zulke mensen in dezelfde hoeveelheid uren veel verder komen dan de gemiddelde mens. En zo zijn er dus dingen waar jij die persoon bent die in dezelfde periode veel verder komt dan anderen.

Maar talenten moet je wel oog voor hebben, het georganiseerde leven in de westerse wereld heeft er een handje van om jou bij je talenten weg te houden...

Veel mensen komen er pas laat in hun leven achter dat ze hun talenten hebben laten inpakken door het leven. En dat wordt ingegeven door de angst voor onzekerheid. Kiezen voor het zekere boven vertrouwen op de jouw gegeven talenten heeft al menig talent begraven.

Mocht dat voor jou of u gelden, er is hoop, laat ik het uitleggen...

Als ik naar Amsterdam wil met de auto en ik begin in Rotterdam en even later zie ik op de snelweg borden met Antwerpen 100 kilometer, en nog even verder Antwerpen 80 kilometer, wat doe ik dan?

Simpel, dan ga ik van de weg af, draai om en ga er aan de andere kant weer op en deze keer wel in de richting van Amsterdam, want ik wil toch naar Amsterdam?

Nou zo is het ook met talenten in je leven. Ik geloof dat ieder mens diep van binnen wel een idee heeft van zijn of haar talenten, meestal zijn de verlangens van je hart de signalen die je in de richting wijzen.

Talent is geen garantie, maar wijst je wel de weg!

Dus als je ongelukkig bent of ontevreden met waar je nu bent, zie dat dan als de signalen van een hart dat je roept om terug te keren naar wat voor jou is, om op zoek te gaan, om uit te vinden waar jij de kurk bent die boven komt drijven.

En je hart is daarbij je leidraad, durf dus te luisteren naar de signalen die je hart je influistert, dan kom je vroeg of laat op de weg die voor jou is, op de plek waar jij kunt zijn wie alleen jij maar kunt zijn.

Misschien klinkt het filosofisch, maar het leven is niet altijd makkelijk, daar komen we allemaal vroeg of laat achter. En dan komt het moment dat je je afvraagt, wat doe ik hier, waarom ben ik hier, en dan zeg ik, ga terug naar je wortels, her-ontdek je talenten, en ont-wikkel alle dingen waarmee het leven jouw talenten heeft ingepakt, en durf te leven...

Hier is nog een filmpje om je aan te moedigen!

En als je al op jouw weg wandelt, geniet er van, voeg zoveel mogelijk waarde toe voor je collega's en klanten en familie en vrienden. En help anderen om ook in hun plek in het leven te komen.